Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

TCG Bandırma gemisi ilk kez Bandırma'yla buluştu

TCG Bandırma gemisi ilk kez Bandırma

Deniz Kuvvetleri'ne bağlı TCG Bandırma gemisi, ilk kez Bandırma'ya gelerek, Çelebi Bandırma Limanı'nda vatandaşların ziyaretine açıldı.

Deniz Kuvvetleri’ne bağlı TCG Bandırma gemisi, ilk kez Bandırma’ya gelerek, Çelebi Bandırma Limanı’nda vatandaşların ziyaretine açıldı. 15 Haziran 1979’da hizmete giren, 25 Temmuz 2002’de ise Türk bayrağı çekilip, korvet olarak, deniz altı savunma harbi aracı konumunda Deniz Kuvvetleri’ne katılan TCG Bandırma gemisinin komutanı Deniz Kurmay Binbaşı Aydın Nevzat Özkan, geminin iki gün süreyle vatandaşlara açılacağını vurgularken, şunları söyledi:
“Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız, gemilerinin, isimlerini aldıkları kentleri ziyaret ederek halkla bütünleş melerine, onlara Deniz Kuvvetlerimizin çalışmalarını gösterip gemilerimizi sevdirmeye büyük önem veriyor. Bu bağlamda, gemimizin tarihinde ilk kez Bandırma’ya gelmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Bandırma’nın öz evladı, Bandırma’ya geldi. Bandırma isminin, deniz ve denizcilikle iç içe olarak gemilerimizde ebediyen yaşayacağına inanıyoruz.”
Deniz Kurmay Binbaşı Özkan, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’yı makamında ziyaret ettikten sonra gemide bir yemek verip konuklara gemiyi gezdirdi. Yemeğe Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Murat Suat Temiz, Erdek Mayın Filo Komutanı Tuğamiral Mustafa Zeki Uğurlu, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza katıldı. Mirza, bu arada gemi komutanı Özkan’a, gazeteci-yazar Önder Balıkçı ve Ahmet Pesen tarafından hazırlanan “Bir Sevdadır Bandırma” kitabı ve Bandırma’yla ilgili diğer yayınları armağan etti.
80.52 metre uzunluğunda olup 1324 ton tam yük deplasmanı bulunan, saatte 24 knots hızında, 92 personelin görev yaptığı TCG Bandırma gemisinde yarın, şehit yakınları ve gaziler için bir yemek verilecek.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false